Heren ondergoed informatie

Geen categorie

Veel gedragen door sportievelingen

Wat zijn de voordelen van microfiber ondergoed?
Het klinkt al heel bijzonder; microfiber. Maar wat is het precies voor stof en wat voor voordelen heeft het? Microfiber is een synthetisch mengsel van elasthaan en polyamide. Het bestaat uit heel fijne draden en heeft een aantal fijne kwaliteiten. Door de elastische werking, is de pasvorm uitstekend te noemen. Microfiber voelt vaak aan als een tweede huid. Bovendien is microfiber in staat vocht af te voeren, waardoor jouw lichaam droog blijft. Dit is met name zeer comfortabel als het warm is of als je tijdens het sporten transpireert.

Omdat microfiber ademt, vocht afvoert en perfect blijft zitten onder alle omstandigheden, is het een zeer geliefd product onder sportievelingen. Microfiber ondergoed is dan ook de nummer 1 onder atleten en andere sporters. Zelfs bij voortdurende inspanning behoudt de vezel van de stof zijn werking en zal je niet nat of koud worden door transpiratie. Het draagcomfort is dan ook ongeëvenaard. Bovendien is dit soort ondergoed na het wassen in een mum van tijd weer droog en klaar voor de volgende ronde van sportieve activiteiten.

Betere keuze dan katoen
Katoen is altijd geroemd om zijn natuurlijk afkomst, maar heeft helaas ook een aantal nadelen. Het houdt je weliswaar koel, maar absorbeert ook vocht en houdt het vast. In de was zullen kleuren al snel vervagen. Daarnaast is katoen van nature niet rekbaar en zal het snel gaan lubberen. De oplossing voor dat probleem is om katoen te mixen met een elastisch materiaal als elasthaan. Dan blijft het wel goed op zijn plaats zitten, maar zal het nog steeds koud aanvoelen. Om deze redenen is ondergoed tegenwoordig bijna nooit meer 100% katoen. Zeker voor mensen die er een actief leven op na houden en regelmatig sporten, is microfiber een betere keuze.