Heren ondergoed informatie

Geen categorie

Hoe houd je je ondergoed voor lange tijd mooi?

Ondergoed wordt, net als zoveel andere kledingstukken overigens, vaak achteloos in de wasmachine geworpen. Het enige onderscheid dat mensen maken, is tussen wit en bonte kleuren. Toch is het belangrijk om je ondergoed met zorg te behandelen. Het is het behoud van het product en maakt dat het veel langer meegaat en in een optimale conditie blijft. Ervan uitgaande dat je bij de aanschaf al hebt gelet op de goede kwaliteit van je nieuwe herenondergoed, zullen onderstaande tips je zeker helpen.

Volg altijd het wasvoorschrift op!
Het lijkt zo voor de hand te liggen. En dat is het ook! De producent van jouw ondergoed heeft het er niet voor niets ingezet. Degene die het artikel gemaakt heeft, weet welke materialen er zijn gebruikt en hoe deze het beste te behandelen zijn. Als er 30 graden staat, maak er dan geen 40 van. Over het algemeen kun je beter iets te koud dan te heet wassen. Het is niet alleen veiliger voor je kleren, maar ook beter voor het milieu. Bovendien hebben de wasmiddelfabrikanten inmiddels producten op de markt gebracht die ook bij lage temperaturen uitstekend werk leveren. Zorgvuldig wassen voorkomt slijtage en het vervagen van kleuren.

Kan ondergoed ook in de droger?
Ja en nee. Ja, het kan en je ondergoed zal er ook zeker droog uitkomen. Maar nee, het is niet verstandig, want het beschadigt niet alleen de vezels, maar ook het elastische materiaal. Hierdoor gaat de rek eruit en zal jouw ondergoed er al snel verwassen en oud uit zien. Microfiber, het materiaal waar de meeste onderbroeken tegenwoordig van gemaakt zijn, droogt bovendien erg snel. Het is niet alleen zonde van je kleding, maar ook van de energie om daar een droger voor te laten draaien. Even op een rekje hangen, heeft een veel beter effect.