Heren ondergoed informatie

Geen categorie

De boxershort is terug van weggeweest

Na de ouderwetse, degelijke herenslip, was de boxershort voor veel mannen een echte verademing. In de beginjaren werd de boxershort gekenmerkt door het wijd zittende model en de opvallende prints. Die prints zijn gebleven, maar het model is aangepast aan de mode van nu en zit nauwsluitend om het lichaam. Comfortabel en onzichtbaar onder je kleding. Dat wil zeggen, als je tenminste geen fashion statement maakt en de rand boven je broek uit laat komen, zodat iedereen ziet voor welk dessin je gekozen hebt. De variant met de ruime pijpen is trouwens ook nog steeds te koop. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Fashion of kunst?
De boxershorts zijn bij uitstek geschikt om met creatieve prints bedrukt te worden. Zo worden ieder seizoen nieuwe thema’s geïntroduceerd en kun je eindeloos variatie aanbrengen in jouw ondermode. Er zijn zelfs kunstenaars, die als gastontwerper een complete lijn voor hun rekening nemen. Zoals bijvoorbeeld Henk Schiffmacher voor Muchachomalo. De met de hand getekende ontwerpen vertellen hun eigen verhaal. Het resultaat is een bijzonder exemplaar dat absoluut gezien mag worden. Voor de liefhebbers zijn er hele series te koop, zodat je jouw onderbroekenverzameling als een ware kunstcollectie kunt uitbreiden.

Let op de prijs/kwaliteit verhouding
Boxershorts zijn er in elke prijsklasse. Ben je tevreden met een effen exemplaar, die je voor een klein bedrag in je plaatselijke warenhuis op de kop kunt tikken. Dan is dat natuurlijk prima. Ook de goedkopere boxers kunnen van redelijke kwaliteit zijn. Je zal er misschien niet zo lang mee doen en kiest waarschijnlijk voor een mindere pasvorm. Maar goed, je bent er dan ook geen kapitalen aan kwijt. Neem je echter geen genoegen met minder dan de beste kwaliteit, dan zal je voor de meeste merken aardig in de buidel moeten tasten. Wie echter een beetje speurt op internet kan vaak wel mooie aanbiedingen vinden voor boxershorts van bekende merken. En zeg nou zelf, die investering zijn ze toch wel waard?