Heren ondergoed informatie

ondergoed

Het belang van de juiste basis artikelen

We dragen het bijna allemaal, ondergoed en sokken, maar toch is het niet het eerste waar we aan denken als we nieuwe kleren gaan kopen voor een nieuw seizoen. Toch is het ook wel zo fijn om de basics aan te passen aan het weer. In de kouden maanden is een ondershirt met lange mouwen fijn om te dragen, terwijl dat hartje zomer niet echt aan te raden is. Voor de warmere dagen kan je dan kiezen voor een ondershirt zonder mouwen, beter bekend als tanktop, singlet of het vertrouwde hemd.

Een sok voor elk seizoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de voeten vinden het fijn als we rekening houden met de temperatuur. Koude voeten zijn altijd vervelend, zomer en winter, maar te warme voeten ook. Het is dus verstandig om naar je voeten te luisteren. Heb je het snel warm, of ben je eerder kouwelijk aangelegd? Als je weet welke sokken voor welke temperatuur bij je voeten passen dan voorkom je een hoop ellende.

De wintermaanden zijn uitstekend geschikt voor heerlijke wollen sokken. Wol houdt de warmte goed vast en gecombineerd met de juiste materialen blijft een wollen sok lang mooi, kriebelt niet en draagt heerlijk comfortabel. Een fijn alternatief is ook een combinatie van een wollen buitenkant met een katoenen binnenkant, zo heb je het beste van beide materialen en blijft je voet warm maar ademt het materiaal voldoende om het weer niet te warm te krijgen. De Airport sok van Falke is hier een mooi voorbeeld van en niet voor niets de best verkochte sok van dit merk.

Kies je voor katoen? Dan is de keuze vaak nog veel groter. Kies voor sokken van een goede kwaliteit zodat je de hele dag geen omkijken hebt naar je sokken. Hoe beter een sok zit, hoe lekkerder je loopt. Net als bij alle basics geldt, zorg ervoor dat het lekker zit want eigenlijk wil je niet voelen dat je het aan hebt.